Jongeren
Goed je hebt besloten om een afspraak te gaan maken, maar hoe gaat het dan verder? Hieronder kan je lezen, hoe het coachingstraject eruit ziet.
Toestemmingsverklaring minderjarigen
Ben je jonger dan 16 jaar? Dan is er volgens de wettelijke regelgeving toestemming nodig van je ouders/verzorgers met ouderlijk gezag voordat we kunnen starten met de coaching. Bij de intake zullen je ouders/verzorgers dan ook deels aanwezig zijn en gevraagd worden de toestemmingsverklaring in te vullen en te ondertekenen. Mocht de volledige ouderlijke macht bij één van je ouders liggen, dan is hier schriftelijke bewijs voor nodig.
Het coachtraject kan niet gestart worden als de toestemmingsverklaring en het eventuele schriftelijke bewijs van de volledige ouderlijke macht niet is ontvangen door SideKickCounseling.
Het toestemmingsformulier kan je vinden onder het kopje downloads. Op deze manier kan het rustig doorgelezen, ingevuld en ondertekend worden.
Intake
De intake is altijd gratis. Samen gaan we kijken wat je hulpvraag is en maken we een plan van aanpak. In dit plan staat wat je hulpvraag is en aan welke doelen je wilt gaan werken.
Geheimhouding
Alles wat wij bespreken is vertrouwelijk en er zal niets met anderen worden gedeeld. Belangrijk om te weten is dat er twee situaties zijn waarin deze geheimhouding niet geldt: als je eigen veiligheid in gevaar komt en wanneer de veiligheid van anderen in gevaar komt. De geheimhouding leggen we vast in een coachingsovereenkomst (zie downloads). Jij mag natuurlijk zelf wel vertellen wat we bespreken. Ben je nog geen 16 dan moeten je ouders dit contract ook ondertekenen.
De sessies
Na de intake volgen er over het algemeen nog 5 á 6 sessies van een uur. Uit ervaring blijkt dat dit voldoende is om eerste tekenen van verbetering op te merken. Het kan ook voorkomen dat jij meer of minder afspraken nodig hebt.
De eerst volgende 3 tot 4 sessies zullen wekelijks plaatsvinden, hierna zal er zo’n twee weken tussen zitten. Hierdoor heb je langer de tijd om de opgedane inzichten te oefenen en eigen te maken.
Supporters
Tijdens het oefenen is het belangrijk dat je mensen erbij betrekt die belangrijk voor jou zijn. Dit kunnen je ouders zijn, je mentor, je tante, een vriend(in), je trainer enz. Zij kunnen je namelijk supporten (steunen) tijdens het oefenen én na afloop van alle sessies om zo tot een blijvende verandering te komen. Mocht je het fijn vinden om een van je supporters een sessie bij te laten wonen om je zo verder te helpen, dan is dat mogelijk.
Wat kunnen we gaan doen?
Iedere sessie staat jouw hulpvraag centraal, hoe we daarmee aan de slag gaan is afhankelijk van wat het beste bij jou past. Hieronder staan een paar voorbeelden:
- Tekenen
- Schrijven van een brief, gedicht of verhaal
- Mindmappen
- Bewegen
- Muziek luisteren
- Spelletjes
- Knutselen
- Situatie naspelen met (Lego)poppetjes
- Situatie bekijken vanuit verschillende posities
- Constructiemateriaal (klei en blokken)
verslaglegging
Mocht er verslaglegging nodig zijn in verband met een doorverwijzing e.d., dan kan dit aangevraagd worden.